Bagātīga burkānu kūka ar žāvētiem augļiem 0
Pamatnei
• 1 kg burkānu
• 250 ml neitrālas garšas augu eļļas
• 475 g kviešu miltu
• 180 g cukura
• 150 ml skābā krējuma
• 1,5 tējkarotes malta kanēļa
• 20 g cepamā pulvera
• 150 g melno plūmju
• 150 g žāvētu aprikožu
• 100 g valriekstu
Pildījumam
• 200 ml skāba ievārījuma
• 400 g Filadelfijas siera
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
• 300 ml saldā krējuma
Pagatavošana
Plūmes un aprikozes smalki sagriež, valriekstus sakapā, burkānus sarīvē. Izsijā miltus un pievieno maltu kanēli un cepamo pulveri. Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ augu eļļu, krējumu un cukuru, pielej miltu maisījumam un samaisa. Pieber plūmes, aprikozes, valriekstus un burkānus. Masu sadala trīs daļās. Cepeškrāsni uzkarsē līdz +180 °C un atsevišķi izcep trīs pamatnes (katru aptuveni 30 minūtes). Atdzesē.
Pildījumam Filadelfijas sieru saputo ar saldo krējumu un vaniļas cukuru. Pielej citrona sulu un samaisa. Starp katru kūkas kārtu liek skābo ievārījumu (jāņogu, dzērveņu, upeņu) un krēmu. Virspusi un sānus noziež ar krēmu un pārkaisa ar riekstiem. Nakti patur vēsumā, lai biskvīts labi sasūcas.
Burkānus tikpat kā nejūt, jo pievienots daudz kanēļa un žāvētie augļi.