Foto – Shutterstock

Bagātīga burkānu kūka ar žāvētiem augļiem 0

Pamatnei

• 1 kg burkānu

• 250 ml neitrālas garšas augu eļļas

• 475 g kviešu miltu

• 180 g cukura

• 150 ml skābā krējuma

• 1,5 tējkarotes malta kanēļa

• 20 g cepamā pulvera

• 150 g melno plūmju

• 150 g žāvētu aprikožu

• 100 g valriekstu

Pildījumam

• 200 ml skāba ievārījuma

• 400 g Filadelfijas siera

• 3 ēdamkarotes citrona sulas

• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura

• 300 ml saldā krējuma

Pagatavošana

Plūmes un aprikozes smalki sagriež, valriekstus sakapā, burkānus sarīvē. Izsijā miltus un pievieno maltu kanēli un cepamo pulveri. Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ augu eļļu, krējumu un cukuru, pielej miltu maisījumam un samaisa. Pieber plūmes, aprikozes, valriekstus un burkānus. Masu sadala trīs daļās. Cepeškrāsni uzkarsē līdz +180 °C un atsevišķi izcep trīs pamatnes (katru aptuveni 30 minūtes). Atdzesē.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Slikta redze, karstasinība, lēnīgums: kādas raizes un nedienas sola tev tavs dzimšanas mēnesis
Kokteilis
FOTO. No 1200 līdz 37000 tūkstošiem eiro! Lūk, ar kādiem auto brauc mūsu hokejisti
“Ienīstu glābt to Eiropu!” Šie nopludinātie čata ziņojumi kā visbrutālākais signāls mums visiem
Lasīt citas ziņas

Pildījumam Filadelfijas sieru saputo ar saldo krējumu un vaniļas cukuru. Pielej citrona sulu un samaisa. Starp katru kūkas kārtu liek skābo ievārījumu (jāņogu, dzērveņu, upeņu) un krēmu. Virspusi un sānus noziež ar krēmu un pārkaisa ar riekstiem. Nakti patur vēsumā, lai biskvīts labi sasūcas.

Burkānus tikpat kā nejūt, jo pievienots daudz kanēļa un žāvētie augļi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.