“LA” lasītājs: kāpēc Jaunpilī ražotais krējums nosaukts par “Latvijskoje Zoloto”? 5
Kāpēc Jaunpilī ražotais jaunais produkts – skābais krējums ir nosaukts par “Latvijskoje Zoloto”? Jānis Skriblis
Akciju sabiedrības “Jaunpils pienotava” pārdošanas daļas direktore Inga Opolniece paskaidroja, ka šo krējumu bijis paredzēts eksportēt, tāpēc arī nosaukums nav latviešu valodā.
Sūtīšanai uz Azerbaidžānu bija paredzētas trīs kravas, taču valūtas svārstību dēļ Latvijas piena produkcija tur sadārdzinājās, iepriekš aizvesto izpirka gausi.
Jaunpilieši nākamo pieprasījumu saņēma pārāk vēlu un nevarēja vairs pagūt aizvest līdz Azerbaidžānai tik ātri, lai iztirgotu atbilstīgi derīguma termiņam, kas ir divi mēneši. Tāpēc ražotāji lūdza atļauju Pārtikas un veterinārajam dienestam šo eksporta produkciju pārdot tepat Latvijas veikalos.
Uz jautājumu, kas nodrošina krējuma saglabāšanu svaigu divus mēnešus, speciāliste atbildēja, ka krējumam ir pievienots stabilizators, un produkts fasēts trauciņos 85 grādu temperatūrā.