Foto – Aija Geida

Avokado un ziedkāpostu aukstā zupa 0

Sastāvdaļas
• Avokado
• 150 g ziedkāpostu
• Burkāns
• Īss gurķis
• Sauja izlobītu zaļo zirnīšu
• 700 ml kefīra
• 2 ēdam­karotes sasmal­cinātu diļļu
• 2 ēdam­karotes sakapātu lociņu
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• Ēdamkarote cukura
• ½–1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes drīz satiks savu karmisko cilvēku: viņu dzīve krasi mainīsies
Kaut kas tāds nav noticis kopš kara sākuma! Putins spēris negaidītu soli 172
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Burkānus sagriež mazos kubiciņos, ziedkāpostus sadala rozītēs, zaļos zirnīšus izloba un apcep uz pannas eļļā. Uzlej nedaudz ūdens un dārzeņus sutina mīkstus (vasarā tas aizņem vien piecas minūtes), tad atdzesē. Pa to laiku smalki sagriež gurķi un avokado. Pieliek dārzeņiem un samaisa. Kefīram pieber cukuru, sāli, maltus melnos piparus, sakapātas dilles, samaisa un uzlej dārzeņiem. Vismaz stundu noliek ledusskapī, lai savelkas garšas. Pasniedz ar majorānu vai citu sev tīkamu garšaugu.

UZZIŅA
• Lai aukstā zupa būtu baudāma, tā vismaz 1–2 stundas jāpatur ledusskapī. Vēlams to pasniegt ne siltāku par +12 °C.
• Auksto zupu var pagatavot no dažādiem svaigiem dārzeņiem, kas pieejami sezonā, pamatam ņemot kefīru, rūgušpienu, jogurtu, tomātu sulu vai kvasu. Galvenais – nežēlot zaļumus!
• Jebkuru krēmzupu var pasniegt ar sakapātu ledu un ēst aukstu.
• Patīkamu asumiņu aukstajām zupām piešķir sarkanvīna etiķis, citrona sula, mārrutki un sinepes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.