Avokado un bumbieru kūka. Bez cepšanas un bez miltiem! 2
Biskvītam
Lobītas ķirbju sēklas – 50 g
Zaļās pistācijas – 50 g
Indijas rieksti – 100 g
Dzeltenās rozīnes – 200 g
Krēmam un kūkai
Kivi – 4 gab.
Avokado – 4 gab.
Bumbieri – 4 gab.
Medus – 2 ēdamk.
Laims – 1 gab.
Dekoram
Svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles – 250 g
Pagatavošana
1. Gatavo biskvītu – sablendē vai samaļ riekstus, ķirbju sēklas, pievieno rozīnes, turpina malt, līdz izveidojās ķepīga masa.
2. Ņem tortes formu 22 cm diametrā un ieklāj cepamo papīru.
3. Liek sablendēto masu veidnē, veido kūkas pamatu.
4. Notīra kivi un sagriež plānās šķēlītēs, kārto pa virsu biskvītam.
5. Gatavo krēmu – notīra bumbierus un avokado, sablendē ar medu un laima sulu.
6. Lej kūkas formā un liek saldētavā uz 2 stundām, lai krēms atdziest un kļūst līdzīgs saldējumam.
7. Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.