Aveņu un saldā krējuma deserts ar konjaka piešprici piektdienas vakaram. Fotorecepte 0
Sastāvdaļas
250 g saldā krējuma
tējkarote pūdercukura
100 g šokolādes cepumu
ēdamkarote ruma vai konjaka
3 ēdamkarotes šokolādes skaidiņu
2 glāzes aveņu (var saldētas vai vasarā – svaigas)
Pagatavošana.
Cepumus sablendē. Tie var būt gan šokolādes cepumi, gan cepumi ar šokolādes pārklājumu.
Saldētas avenes nedaudz atlaidina.
Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru.
Deserta traukos liek nedaudz aveņu, tad – sasmalcinātos cepumus, pārslaka ar rumu (vai ruma sīrupu) un atkal kārto avenes.
Liek vairākas kārtas, virsmu pārklāj ar putukrējumu. Rotā ar avenēm un šokolādes skaidiņām.
Noliek ledusskapī uz 2 stundām.
Recepte no koolinar.ru