Aveņu torte. Saimnieces Marijas Aleksejevas recepte 0
Nepieciešams
300 g aveņu, 200 g sviesta, 180 g cukura, 3 olas, 250 g miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, šķipsniņa sāls, 50 g mandeļu skaidiņu, 1 ēdamkarote želatīna, puslitrs salda krējuma, vanilīns, pūdercukurs.
Pagatavošana
Sviestu saputo ar 60 g cukura, pievieno olu un 2 olu dzeltenumus.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno sagatavotajai masai. Divas nedaudz ietaukotas formas izklāj ar pergamenta papīru, iepilda mīklu un nolīdzina.
Olu baltumus saputo ar sāli un 60 g cukura, ar karoti kārto uz mīklas, pārkaisa mandeļu skaidiņas.
Cep mēreni karstā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes, atdzesē.
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī, krējumu saputo ar vanilīnu un cukuru. Uzmanīgi pievieno izšķīdinātu želatīnu un trešo daļu aveņu. Starp abām ripām liek pildījumu un atlikušās avenes. Uz 30 minūtēm noliek vēsumā, tad pārkaisa ar pūdercukuru.