Foto – Shutterstock

Aveņu torte. Saimnieces Marijas Aleksejevas recepte 0

Nepieciešams

300 g aveņu, 200 g sviesta, 180 g cukura, 3 olas, 250 g miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, šķipsniņa sāls, 50 g mandeļu skaidiņu, 1 ēdamkarote želatīna, puslitrs salda krējuma, vanilīns, pūdercukurs.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Satricinošs pavērsiens – Krievija piekritusi ierobežotam enerģētikas un infrastruktūras pamieram
Veselam
11 olbaltumvielām bagāti produkti, ko pievienot diētai, lai zaudēt svaru
RAKSTA REDAKTORS
“Vergu laiki atgriezušies? NVA mani pazemo un spiež atteikties no bezdarbnieka statusa!” Mirdza dalās pieredzē; NVA skaidrojas 86
Lasīt citas ziņas

Sviestu saputo ar 60 g cukura, pievieno olu un 2 olu dzeltenumus.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno sagatavotajai masai. Divas nedaudz ietaukotas formas izklāj ar pergamenta papīru, iepilda mīklu un nolīdzina.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olu baltumus saputo ar sāli un 60 g cukura, ar karoti kārto uz mīklas, pārkaisa mandeļu skaidiņas.

Cep mēreni karstā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes, atdzesē.

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī, krējumu saputo ar vanilīnu un cukuru. Uzmanīgi pievieno izšķīdinātu želatīnu un trešo daļu aveņu. Starp abām ripām liek pildījumu un atlikušās avenes. Uz 30 minūtēm noliek vēsumā, tad pārkaisa ar pūdercukuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.