Aveņu saldējums saldam augustam 0
Avenes un 2 ēdamkarotes cukur ieber mazā kastrolīti un karsē vidējā siltumā, kamēr cukurs izšķīdis. Pasilda vēl 5 minūtes, tad izberž caur sietu un izmet sēkliņas.
Olas, olu dzeltenumus un pārējo cukuru ieber bļodā, sakuļ, tad ieliek bļodu sietā vai tvaicētājā virs katla ar verdošu ūdeni (receptē īpaši uzsvērts, ka bļoda nedrīkst iegrimt ūdenī!), kuļ, kamēr maisījums kļūst bāli dzeltens – apmēram 3-4 minūtes.
Izņem no katla un kuļ, kamēr maisījums atdzisis.
Citā bļodā sakuļ saldo krējumu, tad iecilā olu maisījumā. Gatavo maisījumu pārlej seklā traukā, kuru var likt saldētavā.
Maigi iemaisa aveņu “ievārījumu”. Pārsedz ar pārtikas plēvi un saldē vismaz 6 stundas.
Pasniedz ar svaigām avenēm vai mango šķēlītēm.
Receptes veidotāji norāda, ka, saldējot maisījumu, to nav nepieciešams kult, tādēļ nav arī nepieciešama saldējuma mašīna. Taču receptē ieteikts izmantot t.s. “dubulto” krējumu, kura tauku saturs ir vairāk nekā 40%, tādējādi, izmantojot parasto saldo krējumu, vēlams saldēšanas gaitā tomēr maisījumu pāris reižu viegli sakult, lai tas nesapārslojas.