Publicitātes foto – Fazenda

Auzu pārslu saldējums. Piedāvā Putras vēstniecība restorāns “Fazenda” 0

Par godu Starptautiskai Putras dienai, kura Latvijā tiek organizēta ar A/S “Rīgas Dzirnavnieks” atbalstu, ir tapusi restorāna “Fazenda” auzu pārslu saldējuma recepte.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Lasīt citas ziņas

Uzkarsē 1 litru saldā krējuma līdz 80 grādu temperatūrai, tam pievieno 30g ingvera, 1 vaniļas pāksti, apelsīna miziņu no viena apelsīna, tējkaroti kanēļa, ļauj ievilkties kādas 15 minūtes.

10 olas dzeltenumiem pievieno 170g brūnā cukura un puto, līdz cukurs izkusis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad saldais krējums ievilcies, to atkārtoti uzkarsē līdz 80 grādiem un lēnām pievieno olu masai, masu izkāš caur sietu.

Paralēli kafijas dzirnaviņās samaļ auzu pārslas un vāra tās pienā, līdz izveidojas bieza auzu tume.

Olu un saldā krējuma masai pievieno 400g auzu pārslu tumes un iemaisa to līdz veidojas viendabīga masa. Masu atdzesē. Atdzisušo masu saldē saldējuma mašīnā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.