Auzu pārslu saldējums. Piedāvā Putras vēstniecība restorāns “Fazenda” 0
Par godu Starptautiskai Putras dienai, kura Latvijā tiek organizēta ar A/S “Rīgas Dzirnavnieks” atbalstu, ir tapusi restorāna “Fazenda” auzu pārslu saldējuma recepte.
Uzkarsē 1 litru saldā krējuma līdz 80 grādu temperatūrai, tam pievieno 30g ingvera, 1 vaniļas pāksti, apelsīna miziņu no viena apelsīna, tējkaroti kanēļa, ļauj ievilkties kādas 15 minūtes.
10 olas dzeltenumiem pievieno 170g brūnā cukura un puto, līdz cukurs izkusis.
Kad saldais krējums ievilcies, to atkārtoti uzkarsē līdz 80 grādiem un lēnām pievieno olu masai, masu izkāš caur sietu.
Paralēli kafijas dzirnaviņās samaļ auzu pārslas un vāra tās pienā, līdz izveidojas bieza auzu tume.
Olu un saldā krējuma masai pievieno 400g auzu pārslu tumes un iemaisa to līdz veidojas viendabīga masa. Masu atdzesē. Atdzisušo masu saldē saldējuma mašīnā.