Publicitātes foto

Auzu drumstalu kūka ar bumbieriem, medu un mandelēm 2

Laiks rudenīgam gardumam!

Sastāvdaļas
“Dobeles dzirnavnieka” auzu drumstalu kūkas maisījums
200 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos
3 ēdamkarotes auksta ūdens
400 g bumbieru
50 ml medus
20 g mandeļu skaidiņas
sviests formas ietaukošanai

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

1) Lielā bļodā ieber sauso maisījumu, kam pievieno sviestu. Ar pirkstu galiem sastāvdaļas saberž, līdz iegūta rīvmaizes konsistence.
2) ⅕ drumstalu pārber mazākā bļodiņā, bet atlikušajām pievieno ūdeni un samīca, līdz iegūta mīkla.
3) Kūkas veidnē (aptuveni 24cm diametrā) ieklāj cepamo papīru, ietauko sānus. Mīklu izlīdzina veidnē ar rokām un liek ledusskapī uz 10 minūtēm atpūsties.
4) Tikmēr sagriež bumbierus plānās šķēlītēs.
5) Uz pamatnes izkārto bumbierus, pārlej ar medu, mandelēm un atliktajām drumstalām. Cep iepriekš sakarsētā 180 grādu krāsnī 35-45 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna. Atdzesē.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.