Auzu drumstalu kūka ar bumbieriem, medu un mandelēm 2
Laiks rudenīgam gardumam!
Sastāvdaļas
“Dobeles dzirnavnieka” auzu drumstalu kūkas maisījums
200 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos
3 ēdamkarotes auksta ūdens
400 g bumbieru
50 ml medus
20 g mandeļu skaidiņas
sviests formas ietaukošanai
Pagatavošana.
1) Lielā bļodā ieber sauso maisījumu, kam pievieno sviestu. Ar pirkstu galiem sastāvdaļas saberž, līdz iegūta rīvmaizes konsistence.
2) ⅕ drumstalu pārber mazākā bļodiņā, bet atlikušajām pievieno ūdeni un samīca, līdz iegūta mīkla.
3) Kūkas veidnē (aptuveni 24cm diametrā) ieklāj cepamo papīru, ietauko sānus. Mīklu izlīdzina veidnē ar rokām un liek ledusskapī uz 10 minūtēm atpūsties.
4) Tikmēr sagriež bumbierus plānās šķēlītēs.
5) Uz pamatnes izkārto bumbierus, pārlej ar medu, mandelēm un atliktajām drumstalām. Cep iepriekš sakarsētā 180 grādu krāsnī 35-45 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna. Atdzesē.
Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju