Austrumu virtuves recepte – pīle saldskābajā šitake sēņu buljonā 2
Ingmārs Ladigs, “Re’chef” šefpavārs, piedāvā pagatavot pīli šitake sēņu buljonā. Saldskābā šitake buljonā pagatavotā pīle ir viena no bagātākajām Eco Fungus receptēm. Tā sniedz ieskatu austrumu virtuvē, kas iekarojusi arī Latviju.
Eco Fungus šitake sēnes satur cilvēkam nepieciešamās aminoskābes, kā arī ir labs olbaltumvielu un kālija avots, tādēļ apskati recepti, lai saprastu, kas ir nepieciešams tās pagatavošanai.
Sastāvdaļas 4 personām:
- Pīles krūtiņa – 4 filejas
- Šitake sēnes – 20 gab. (vidējas)
- Bumbieri – 4 gab. (vidēji)
- Selerijas kāti – 4 gab.
- Ingvers- gabaliņš saknes
- Paprika – 2 gab.
- Citrons – 2 gab.
- Apelsīns – 1 gab.
- Šitake buljons (skatīt recepti “Šitake zupa”) – 1 litrs
- Selerijas vai pētersīļu zaļumi – 30 grami
- Meža ogas (mellenes, dzērvenes, brūklenes) – 1 tase
Pagatavošana:
1. Šitake sēnes noslauka ar salveti vai pēc nepieciešamības nomazgā. Atdala cepurītes no kātiņiem.
2. Pīles krūtiņas apber ar sāli un pipariem, uzspiež sulu no puscitrona un viena apelsīna.
3. Pīles krūtiņu liek vidēji karstā pannā ar ādu uz leju un apcep 3 min no katras puses.
4. Liek cepeškrāsnī un cep 7 minūtes, līdz filejas iekšējā temperatūra sasniedz 65°C. Pīles krūtiņu izņem no krāsns un atpūtina siltā vietā.
5. Gatavo saldskābo buljonu: uzvāra šitake buljonu, pievieno uz pusēm pārgrieztus, nomizotus bumbierus. Pievieno sagrieztu papriku, citrona un apelsīna sulu, ingveru, sāli, piparus.
6. Kad buljons ieguvis garšu, pievieno šitake sēnes, pavāra pāris minūtes, pievieno meža ogas.
7. Liek traukā buljonu ar dārzeņiem, virsū sagrieztu pīles fileju. Dekorē ar zaļumiem.
Noskaties video pamācību: