pexels.com/ Julia Larson

Dvīņi – komunikācija un citu cilvēku viedoklis 19

Dvīņi ir daudzšķautņaini un pretrunīgi. Piemēram, aizrāvušies ar kādu ideju, viņi spēj nostāties pret visu un visiem. Savukārt sāpināt un apbēdināt Dvīņus var paziņas vai pat mazpazīstama cilvēka izrādītā nesapratne vai noliegums, ja zīmes pārstāvis bija rēķinājies ar atbalstu. Tāpēc jāuzsver – atkarība no citu viedokļa attiecas tikai uz noteiktiem brīžiem, situācijām un apstākļiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Dvīņi pēc dabas ir sabiedriski un draudzīgi un mīl būt lietas kursā par visiem jaunumiem un notikumiem, taču arī nepastāvīgi, tāpēc par viņu galveno atkarību bieži vien kļūst internets. Dvīņi pārlec no vienas tēmas uz otru, un sociālie tīkli ir ideāla vieta, kur ātri pārslēgt uzmanību un ir iespēja jebkurā brīdī pārtraukt sarunu. Tāpēc bieži vien Instagram, TikTok un pārējie var izraisīt lielāku atkarību nekā alkohols. Viņiem patīk izteikt savu viedokli, komentēt un virtuāli komunicēt ar cilvēkiem vai vienkārši aplūkot jaunākos ieraksts un attēlus, lai gan tas samazina kvalitatīvu komunikāciju reālajā dzīvē.

Kad Dvīņi vēlas aizbēgt no savām emocionālajām problēmām vai nepatīkamas situācijas, visizplatītākā bēgšanas metode ir kompulsīvā komunikācija tiešsaistē. Tās ne vienmēr ir intelektuālas sarunas, drīzāk tāda kā sarunu „trenažieru”zāle, turklāt vienlaikus pat vairākas sarunas. Sociālie tīkli nodrošina Dvīņu tieksmi uz diletanta dzīvesveidu: darīt daudzas lietas, bet nekad tajās neiedziļināties. Viņiem jāapgūst prasme koncentrēties uz vienu lietu, arī grāmatu lasīšana stimulētu prātu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.