Kūpināti kazu stilbi – derēs gan sviestmaizēm, gan salātiem 0
Sastāvdaļas – kazu stilbi, pētersīļi, ķiploki, melnie maltie pipari, ingvers, sāls, medus.
Pagatavošana.
Kazu stilbi gatavoti nelielā kūpinātavā, kas apvienota ar mangalu. Pirmās 5 – 6 stundas uzturēta 80 – 85 grādu temperatūra, pēdējo pusstundu tā paaugstināta līdz 110 grādiem. Izmantota alkšņu malka.
Pirms kūpināšanas kazu stilbi apbārstīti ar sāli un maltiem melnajiem pipariem un diennakti noturēti. Pēc kūpināšanas noziesti ar sasmalcinātu pētersīļu, sarīvēta ingvera, sāls un piparu maisījumu, beigās – vēl ar medu (tas palīdz gaļai saglabāt sulīgumu).
Kūpināta kazas gaļa ir garšīga gan uz sviestmaizes, gan salātos. Lai tos pagatavotu, vēl vajag rukolu, ķirštomātus, dzērvenes, kazenes un mellenes. Pārlej ar mērci no rapšu eļļas, sasmalcinātiem pētersīļiem un dillēm.