Foto-Valdis Semjonovs

Kūpināti kazu stilbi – derēs gan sviestmaizēm, gan salātiem 0

Sastāvdaļas – kazu stilbi, pētersīļi, ķiploki, melnie maltie pipari, ingvers, sāls,  medus.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Kazu stilbi gatavoti nelielā kūpinātavā, kas apvienota ar mangalu. Pirmās 5 – 6 stundas uzturēta 80 – 85 grādu temperatūra, pēdējo pusstundu tā paaugstināta līdz 110 grādiem. Izmantota alkšņu malka.

Pirms kūpināšanas kazu stilbi apbārstīti ar sāli un maltiem melnajiem pipariem un diennakti noturēti. Pēc kūpināšanas noziesti ar sasmalcinātu pētersīļu, sarīvēta ingvera, sāls un piparu maisījumu, beigās – vēl ar medu (tas palīdz gaļai saglabāt sulīgumu).

CITI ŠOBRĪD LASA

Kūpināta kazas gaļa ir garšīga gan uz sviest­maizes, gan salātos. Lai tos pagatavotu, vēl vajag rukolu, ķirštomātus, dzērvenes, kazenes un mellenes. Pārlej ar mērci no rapšu eļļas, sasmalcinātiem pētersīļiem un dillēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.