Kā gatavot 0
* Ūdens, marinētas bietes, skābais krējums, svaigs gurķis, vārītas olas, daudz zaļumu, sāls, malti melnie pipari. Var pievienot sagrieztu desu vai kūpinātu gaļu.
* Sablendē svaigas skābenes, redīsus, viegli noplaucētas nātres, pievieno sakapātas vārītas olas, lociņus, dilles. Sajauc ar kefīru. Pasniedz ar cepeškrāsnī ceptām siermaizītēm.
* Gāzētais minerālūdens, nedaudz rjaženkas, rīvētas, vārītas bietes, smalki sagriezts gurķis, sakapātas vārītas olas, sasmalcināta ķiploka daiviņa, malti melnie pipari, zaļumi, šķipsniņa sāls.
* Paniņas, svaigs gurķis, vārītas olas, desa vai kūpināta gaļa, zaļumi, sāls, pipari.
* Tīrkultūra, rīvētas, marinētas bietes, smalki sagriezti lociņi, dilles, sarīvēts gurķis, sāls, pipari.