Foto – Shutterstock

Aukstā zemeņu zupa 0

Piedāvājam divas šīs zupas pagatavošanas versijas no senās pavārgrāmatas. Pirmā – zemenes ar vīnu – ir spāņu sangrijas ziemeļnieciska variācija, vairāk līdzinās dzērienam, nevis zupai. Otrajā variantā vīnu iebiezina ar baltmaizes rīvmaizi un aromatizē ar rīvētu citrona miziņu un kanēli.

Reklāma
Reklāma

Pirmā versija

• 250 g zemeņu

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

• 150 ml vīna pēc izvēles (var būt arī šampanietis)

• 100 ml auksta ūdens (var aizstāt ar ledu)

CITI ŠOBRĪD LASA

Zemenes nomazgā un sagriež nelielos kumosos. Pārlej ar izvēlēto vīnu un atstāj uz vienu stundu, lai zemenes sadraudzējas ar vīnu. Pasniedzot pielej aukstu ūdeni vai pieliek ledu.

Otrā versija

• 250 g zemeņu

• 250 ml vīna pēc izvēles

• 6 ēdamkarotes baltmaizes rīvmaizes

• 1 citrons

• 2 tējkarotes cukura (kanēļa maisījumam)

• ½ tējkarotes malta kanēļa

Citronu nomazgā, norīvē miziņu un sajauc ar cukuru un kanēli. Zemenes nomazgā, sagriež nelielos kumosos, sajauc ar citrona miziņu un rīvmaizi un uzlej vīnu. Ļauj maizei kādu stundu izmirkt. Pasniedzot pārkaisa ar cukura–kanēļa maisījumu.

Gatavoja Mākslas akadēmijas pasniedzēja, animatore un talantīga kulināre INGA PRAULIŅA, kura izdevusi savu pirmo pavārgrāmatu “Muižas zupas”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.