Aukstā gurķu zupa 0
Sastāvdaļas – 3 vidēji gurķi, glāze kefīra, citrons, ķiploka daiviņa, 3 ēdamkarotes olīveļļas, zaļie lociņi, 15 ledus gabaliņi, sāls.
Pagatavošana.
Ar blenderi sasmalcina ledu.
Gurķus sagriež gabaliņos, citronam miziņu sarīvē uz smalkās rīves, no citrona izspiež sulu – vajadzēs 3 ēdamkarotes sulas. Ķiploka daiviņu notīra.
Blenderī pie ledus liek gurķus, ķiploku, citrona sulu un mizu, pielej kefīru un 2 ēdamkarotes olīveļļas, pievieno sāli un visu kārtīgi sablenderē.
Zupu lej šķīvīšos vai skaistās glāzēs, pārkaisa ar smalki sagrieztiem lociņiem un pāršļaksta ar ēdamkaroti olīveļļas.
Labu apetīti!