Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto – Shutterstock

Ledusskapja durvis 0

Taču durvis, kas ir ledusskapja siltākā zona, ir ideāli piemērotas mērcēm, piemēram, majonēzei, pesto un salātu mērcēm. Šīm mērcēm bieži vien ir dabīgi konservanti, kas palīdz saglabāt to svaigumu, pat tad, ja tās neatrodas ledusskapja aukstākajā vietā.

Reklāma
Reklāma
Latviešu sieviete, ņemot ārā naudu no bankomāta, piedzīvo izbīli… Kas viņu nobiedēja? 1
TESTS. Tikai īsts latvietis uz šiem 10 vienkāršajiem jautājumiem spēs pareizi atbildēt 1 minūtes laikā. Vai tev izdosies?
Bijušais Ziemeļkorejas karavīrs: “Kad ziemeļkorejieši sapratīs, ka krievi viņus uzskata par vienreizlietojamiem, viņi metīsies bēgt”
Lasīt citas ziņas

Interesanti, ka daudzi produkti, kurus bieži glabā ledusskapī, tur nemaz nav jāliek. Maize, gurķi un tomāti istabas temperatūrā saglabā savu garšu un struktūru daudz labāk. Pat kečups var droši stāvēt ārpus ledusskapja, jo tā sastāvā esošais etiķis un tomātu dabīgā skābe nodrošina, ka tas nebojājas.

Lai nodrošinātu pārtikas svaigumu un samazinātu baktēriju vairošanos, eksperti iesaka uzturēt ledusskapja temperatūru no 0°C līdz 5°C. Eksperti norāda, ka pārāk augsta temperatūra ne tikai paātrina pārtika bojāšanos, bet arī palielina veselības riskus, jo baktērijas šādos apstākļos vairojas daudz ātrāk.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.