Ledusskapja durvis 0
Taču durvis, kas ir ledusskapja siltākā zona, ir ideāli piemērotas mērcēm, piemēram, majonēzei, pesto un salātu mērcēm. Šīm mērcēm bieži vien ir dabīgi konservanti, kas palīdz saglabāt to svaigumu, pat tad, ja tās neatrodas ledusskapja aukstākajā vietā.
Interesanti, ka daudzi produkti, kurus bieži glabā ledusskapī, tur nemaz nav jāliek. Maize, gurķi un tomāti istabas temperatūrā saglabā savu garšu un struktūru daudz labāk. Pat kečups var droši stāvēt ārpus ledusskapja, jo tā sastāvā esošais etiķis un tomātu dabīgā skābe nodrošina, ka tas nebojājas.
Lai nodrošinātu pārtikas svaigumu un samazinātu baktēriju vairošanos, eksperti iesaka uzturēt ledusskapja temperatūru no 0°C līdz 5°C. Eksperti norāda, ka pārāk augsta temperatūra ne tikai paātrina pārtika bojāšanos, bet arī palielina veselības riskus, jo baktērijas šādos apstākļos vairojas daudz ātrāk.