Finansiste, kulinārijas eksperte Ilze Auzere.
Finansiste, kulinārijas eksperte Ilze Auzere.
Foto: ekrānuzņēmums

Ēdienreize vienmēr ir jāsāk ar augļiem! Kādi ir baņķieres Ilzes Auzeres veselīga uztura pamatprincipi 0

“Augļus vienmēr jāēd pirmos,” viesojoties TV24 kulinārijas šovā “La Dolce Vita. Ēd vesels” atklāja finansiste un kulinārijas eksperte, vairāku grāmatu autore Ilze Auzere, kuru lielākā daļa sabiedrībā vēl aizvien pazīst kā Ilzi Jurkāni.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
RAKSTA REDAKTORS
FOTO. “Gribēju būt mīlēta, bet tiku pazemota, izmantota, sista.” Kāpēc piecdesmitgadīgā politiķe uzķērās jeb izglītotās, bagātās arī raud
Lasīt citas ziņas

Auzere pastāsta, ka viņas veselīga uztura pamatprincips ir ēdienu dažādība: “Dažādība, dažādība! Svaigas lietas, kūpinātas, ceptas, vārītas – vienkārši dažādība, bet apzinoties, ka katru dienu ir jābūt dārzeņiem gan svaigā, gan citā formā, katru dienu ir jābūt augļiem.”

Viņa uzsver, ka ēdienreize vienmēr ir jāsāk ar augļiem, ja tos ēdot pēc tam, tad kuņģī un zarnās viss tur pūstot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Finansiste pastāsta, ka pirmais, ko viņa tagad no rītiem dzerot, ir kurkuma saknes sula ar melnajiem pipariem. Pēc tam apēdot kādu augli – ābolu vai greipfrūtu, kas šķeļot taukus. Tikai pēc tam ķeras pie pārējās maltītes.

Arī saldumus iesaka ēst pirms ēdienreizes. Auzere atzīst, ka viņa nevar iztikt bez melnās šokolādes: “Melno šokolādi es cienu. Man viņu vajag!”.

Kulinārijas eksperte pastāsta, ka viņa katrus dienu gatavo to, ko vēlas. Piemēram, vienu dienu viņai kārojas ķīniešu virtuves ēdieni, citu dienu itāļu: “Jeb šodien es pa visu variņu gribu skābu kāpostu zupu.”

SAISTĪTIE RAKSTI