Foto: Pexels.com

6. Greipfrūti 18

Greipfrūts ir apelsīna un pomelo krustojums. Tas ir bagāts ar šķiedrvielām, A vitamīnu un C vitamīnu. Greipfrūti satur maz kaloriju  un var veicināt svara zudumu. Daži pētījumi liecina, ka greipfrūtu ēšana pirms ēdienreizēm var samazināt apetīti un palīdzēt kontrolēt porcijas. Greipfrūtos ir daudz vitamīna C, kas ir labs antioksidants un var palīdzēt uzlabot asinsvadu veselību. Tāpat greipfrūtos ir bioflavonoīdi, kas var palīdzēt samazināt asinsspiedienu un uzlabot asinsrites sistēmu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Tomēr ir jāņem vērā, ka greipfrūti var mijiedarboties ar dažām zālēm, piemēram, asins recēšanas inhibitoriem un holesterīna pazeminātājiem. Tāpēc, ja lietojat kādas zāles, konsultējieties ar ārstu, vai greipfrūtu var droši iekļaut savā uzturā. Turklāt, lai sasniegtu svara zuduma vai asinsspiediena regulēšanas mērķus, ir svarīgi ievērot sabalansētu uzturu un veselīgu dzīvesveidu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.