Atvēsina un atspirdzina – diētiski zaļie lapu salāti ar kefīru 0
Kefīrs ir brīnišķīgs skābpiena produkts, ar ko veldzēt slāpes vasaras karstajās dienās. No kefīra iesaka gatavot zaļos veselības kokteiļus, vieglas zupas un dažādus zaļos salātus.
Kefīrs ne tikai labvēlīgi ietekmē zarnu trakta mikrofloru, bet arī stiprina kaulus, jo ir lielisks olbaltumvielu un kalcija avots. Tas veldzē slāpes, uzlabo imūnsistēmas spēju pretoties slimībām, pazemina holesterīna līmeni asinīs. Karstās dienās, kad slāpst, saldo limonāžu, kvasu, veselības dzērienu vai sulu vietā daudz prātīgāk izvēlēties glāzi vēsa kefīra – efekts ir pārliecinošs! No kefīra var pagatavot arī dažādus vieglus vasaras ēdienus.
Diētiski zaļie lapu salāti
(3–4 porcijas)
100 ml kefīra
galviņa lapu salātu
gurķis
sauja spinātu
3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
3 ēdamkarotes sakapātu lociņu
2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu lapiņu
tējkarote mārrutku
Lapu salātus un spinātu lapiņas nomazgā un nosusina salātu žāvētājā. Pēc tam saplucina ar rokām vai sagriež ar nazi. Gurķi sīki sagriež. Kefīru samaisa ar mārrutkiem. Salātu bļodā liek visas sastāvdaļas un pārlej ar kefīru.
Mārrutki dod asumiņu un labu garšas akcentu, nav nepieciešams ne sāls, ne skābais krējums. Salāti iznāk diētiski, lieliski piemēroti karstām dienām.