Foto – Liliya Kandrashevich/Shutterstock

Atvēsina un atspirdzina – diētiski zaļie lapu salāti ar kefīru 0

Kefīrs ir brīnišķīgs skābpiena produkts, ar ko veldzēt slāpes vasaras karstajās dienās. No kefīra iesaka gatavot zaļos veselības kokteiļus, vieglas zupas un dažādus zaļos salātus.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Kefīrs ne tikai labvēlīgi ietekmē zarnu trakta mikrofloru, bet arī stiprina kaulus, jo ir lielisks olbaltumvielu un kalcija avots. Tas veldzē slāpes, uzlabo imūnsistēmas spēju pretoties slimībām, pazemina holesterīna līmeni asinīs. Karstās dienās, kad slāpst, saldo limonāžu, kvasu, veselības dzērienu vai sulu vietā daudz prātīgāk izvēlēties glāzi vēsa kefīra – efekts ir pārliecinošs! No kefīra var pagatavot arī dažādus vieglus vasaras ēdienus.

Diētiski zaļie lapu salāti

(3–4 porcijas)

100 ml kefīra

galviņa lapu salātu

gurķis

sauja spinātu

3 ēdamkarotes sakapātu diļļu

3 ēdamkarotes sakapātu lociņu

2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu lapiņu

tējkarote mārrutku

Lapu salātus un spinātu lapiņas nomazgā un nosusina salātu žāvētājā. Pēc tam saplucina ar rokām vai sagriež ar nazi. Gurķi sīki sagriež. Kefīru samaisa ar mārrutkiem. Salātu bļodā liek visas sastāvdaļas un pārlej ar kefīru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mārrutki dod asumiņu un labu garšas akcentu, nav nepieciešams ne sāls, ne skābais krējums. Salāti iznāk diētiski, lieliski piemēroti karstām dienām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.