Foto – Uldis Muzikants

Atvadas no pēdējā ķirbja. Garda un sātīga biezzupiņa 4

Ciemojoties pie tomātu audzētājiem – Bražūnu ģimenes, tikām cienāti ar brīnumgardu, sātīgu biezzupu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Visas Bražūnu ģimenes receptes sākas līdzīgi: “Vispirms izaudzē ķirbi (tomātu, gurķi utt.)!”

Zupa ir kā radīta, lai ģimenes locekļiem (pat tiem, kuriem ķirbji negaršo) gluži nemanot izēdinātu lielu daudzumu milzu ogas. Šī tēma sevišķi aktuāla patlaban, kad sārtajiem resnīšiem strauji beidzas derīguma termiņš.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bražūnu ģimenes mamma Elga stāsta, ka zupas izejvielām precīzu proporciju nav, sastāvdaļas var variēt, pievienojot to, kas labāk garšo vai ir pa rokai. Protams, galvenajā lomā ir ķirbis.

Vispirms prāvā katlā sautē smalki sagriez­tus burkānus un kartupeļus (tievētāji var nelikt), tad ieber ķirbi un uzlej tik daudz ūdens, lai apņem dārzeņus, un vāra.

Uz pannas apcep sīpolus, līdz tie zeltaini. Pieliek mazliet tomātu mērces vai citu tomātu miksli no pašu pagraba, kā arī asos piparus, un pievieno gatavajiem dārzeņiem. Visu sablendē, pievieno sviestu vai saldo krējumu. Pašās beigās pieber sāli un cukuru pēc garšas.

Zupai rozīnīti piešķir piedevas, piemēram, ķirbju sēkliņas (tās veikalos ir lētas, turklāt jau lobītas) un maizes grauzdiņi ar ķiplociņu. Var likt klāt arī skābo krējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.