Sulīgas gaļas pagatavošana un pasniegšana 4
Cūkgaļas šašlika pagatavošanas veiksmes stāsts ir labi sagatavotas ogles un pareizi sagriezta gaļa. Gaļu vislabāk sagriezt vidējā izmērā vienādos gabaliņos (1 gabala svars aptuveni 50g).
Ja gaļu sagriezīs pārāk plānu – tā būs sausa, ja pārāk biezu – garoza būs apdegsi, bet iekšā gaļa būs jēla. Vislabāk gaļu likt cept uz gailošām oglēm, kad liesmas jau izdegušas.
Sākumā nav nepieciešams bieži grozīt iesmus, ļauj gaļai aprauties ar garoziņu no visam pusēm un tad nogatavini, aptuvenais cepšanas laiks 15-20 minūtes.
Dmitrijs Buzmakovs norāda, ka pie labi pagatavota cūkgaļas šašlika lieliski iet klāt “Meistara Markas” sezonas jaunumi, kā piemēram, jauno kāpostu salāti, mazsālīti gurķi, pikanti kāpostu salāti, dārzeņu uzkodu plates un kumosmaizītes ar sieru vai gaļu.