Gaļas marinēšanas ilgums 4
Cūkgaļas marinēšanas ilgums ir atkarīgs marinādes sastāva un iemarinētās gaļas uzglabāšanas temperatūras. Istabas temperatūrā gaļa būs iemarinējusies un gatava cepšanai jau pēc divām līdz trīs stundām.
Ja marinēšanai izmanto gāzētos dzērienus, piemēram, minerālūdeni vai “Coca-Cola”, tad samaisot gaļu un noturot to istabas temperatūrā, tā būs gatava cepšanai pēc 15-20 minūtēm.
Ledusskapī turētu gaļu marinādē vislabāk ir cept ir nākamajā dienā pēc pagatavošanas. Gaļai, ko plāno cept pēc divām līdz trīs stundām, jāgatavo spēcīgāka marināde un gaļa kārtīgi jāizmasē ar rokām, bet tai, ko ceps nākamajā dienā, var gatavot maigāku marinādi, viegli apmaisot un uzglabājot ledusskapī.