Marināde no ogām un augļiem 4
Cūkgaļas marināžu pagatavošanā kā vienu no sastāvdaļām var izmantot dažādas ogas un augļus, jo tie veicina gaļas mīkstināšanu, tā apgalvo “Maxima Latvija” “Meistara Marka” produktu attīstības tehnologs Dmitrijs Buzmakovs.
Marinādēs var izmantot apelsīnu, ananāsu, granātābolu un rabarberus. Pie gaļas iederas arī dažādas skābas ogas, ērkšķogas, upenes, mellenes, brūklenes, dzērvenes, plūmes, ķirši un pat ievārījums – vislabāk ierūdzis.
Ir jāņem vērā augļu un ogu garšas saderība, tālāk seko mākslinieciskā pieeja un degustācija. Ja tomēr vēlaties nopirkt jau gatavu gaļu interesantā marinādē, tad viņš ieteiktu nogaršot “Meistara Marka” cūkgaļas šašliku kivi marinādē, kas ir pagatavots izmantojot kivi biezeni, vai cūkgaļas šašliku jāņogu marinādē, kura sastāvā ir dabīgs jāņogu biezenis un žāvētas jāņogas.