Atspirdzinošs zemeņu mohito. Derēs arī bērnu ballītē! 0
Sastāvdaļas
12 lieli laimi, sagriezti četrās daļās
20 lielas piparmētru lapas
7–8 vidēja lieluma zemenes
3/4 tases līdz 1 tase cukura
Ledus
1 litrs gāzētas limonādes
Pagatavošana.
Piestiņā liek piparmētru lapas, zemenes un cukuru. Lietojot stampiņu ar garu rokturi vai koka karoti, mīca visas sastāvdaļas, kamēr piparmētru lapas un zemenes ir pilnībā saspaidītas un laima sula – izspiesta.
Pievieno ledu un limonādi, pasniedz nekavējoties.
Visas sastāvdaļas var saspiest jau iepriekš, izņemot ledus un limonādes pievienošanu, – tas jādara uzreiz pirms pasniegšanas.
Lai pagatavotu alkoholisko variantu, pievieno aptuveni 200 gramus gaišā ruma vai ielej rumu glāzēs pirms zemeņu maisījuma ieliešanas.