Atspirdzinoša limonāde karstam laikam no rabarbera mizas 1
Karstā laikā dzēriens Nr. 1 ir ūdens, taču reizi pa reizei rodas vēlme sevi palutināt ar kādu citu gan veldzējošu, gan garšīgu dzērienu. To vari pagatavot no šā brīža aktuālā auga – rabarbera.
Šefpavāre Ina Poliščenko TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” atklāj pavisam vienkāršu limonādes recepti, ko iespējams pagatavot no rabarbera kāta miziņām. Jā, no miziņām! Pašu rabarberu atstājot citām gardām receptēm.
Lai pagatavotu veldzējošo dzērienu, rabarbera miziņas jāliek katlā, tās jāpārber ar cukuru, jāpielej ūdens un tas viss jāuzvāra. Sastāvaļu daudzums un proporcijas ir maināmas pēc katra garšas kārpiņu patikas.
Atspirdzinošo rabarberu limonādi var dzert gan siltu, gan atdzesētu, saka šefpavāre Ina.
Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!