Smaržīgie ne tikai piparkūkām 1
Šie pipari ir mūžzaļa miršu dzimtas koka (Pimenta dioica) izkaltētas ogas. Tradicionāli tos pievieno piparkūku mīklai, gurķu un ķirbju, zivju marinādei, taču iespējams izmantot daudz plašāk. Garšvielā jūt ne tikai pipara asumu, bet arī kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu. Var likt pie pastētēm, desām, galertiem, medījumu gaļas, kāpostu ēdieniem un buljoniem. Smaržīgie pipari labi piestāv šokolādei (dažādos saldajos ēdienos, kam pievienots kakao), karstvīnam, ķirbju kūkām un Ziemassvētku cepumiem. Samalti pipari ir ļoti stipri, tāpēc pieber ne vairāk kā naža galu, jo pārspīlējot šī garšviela bieži vien maina ēdiena garšu.