Kā bērza spurdzes 1
Garie pipari (Piper longum) atgādina vēl neatvērušās bērza spurdzes. Tie var būt 2–4 cm gari, ar daudzām baltu kodoliņu sēkliņām. Šo garšvielu var saberzt piestā vai samalt uz smalkas rīves kā muskatriekstu. Garajiem pipariem, sauktiem arī par pippali, ir vairākas pozitīvas īpašības. Pirmkārt, garšas un smaržas nianses – tajos ir gan pipara asumiņš, gan muskatrieksta, kanēļa un kardamona saldums. Baudot ēdienu, vispirms jūt asumu, bet vēlāk – saldu pēcgaršu. Otrkārt, tie, kuriem melnie pipari šķiet pārāk stipri, pippali var droši lietot un neraizēties par dedzinošo sajūtu kuņģī. Ājurvēdas medicīnā tos pat izmanto kuņģa ārstēšanā. Garos piparus pievieno lēcu un visu veidu gaļas ēdieniem, pikantiem čatnijiem, šašliku marinādēm, siermaizēm, ceptiem āboliem un karstvīnam.