Sarkanos jauc ar asajiem 1

Sarkanie pipari kulinārijas grāmatās un lielajā recepšu klāstā internetā rada apjukumu. Patiesībā tās ir ievāktas nogatavojušās melnā piparauga ogas. Miza ir nevis sarkana, bet tumši sarkanbrūna, un tāda tā kļūst kaltējot. Garša ir mazāk asa nekā melnajiem pipariem, jūtams salds vaniļas, karameles aromāts. Sarkanie pipari piestāv garnelēm un kalmāriem, apelsīnu un mandarīnu ēdieniem. Bet cilvēki ar sarkanajiem pipariem lielākoties saprot asos čili vai Kajennas piparus, nereti tos jauc ar rozā pipariem.

Reklāma
Reklāma

Rozā patiesībā nav pipari

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Tiem nav nekā kopīga ar piparaugu. Šie pipari ir Dienvid­amerikā sastopamā tropiskā koka (Schinus terebinthifolius) ogas. Tās izskatās pēc pipariem, arī garša ir maigi piparota, tāpēc dēvē par rozā pipariem. Piparos mazliet jūtams koriandra aromāts. Jālieto nelielās devās, jo ogas ir mazliet indīgas. Rozā piparus nemaļ, bet saberž piestā un pievieno marinādēm, zivju un baltās putnu gaļas ēdieniem, kā arī augļu salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.