Baltie − tikai kodoliņi 1

Šos piparus iegūst, pipar­ogas nevis kaltējot, bet mērcējot ūdenī, noberžot virsējo miziņu un noņemot mīkstumu. Patiesībā tie ir izkaltēti pipara augļa kodoliņi, tāpēc pilnīgi gludi. Bēškrāsas piparos jūtams neliels citrusu un muskusa aromāts. Tie ir sīvāki un asāki par melnajiem pipariem, jo miza ar saldo garšu ir atdalīta. Baltos piparus var izmantot, ja negribas, lai uz ēdiena, piemēram, uz gaišajām zivīm, putnu baltās gaļas, miltu un baltvīna mērcēs, manāmi melno piparu punktiņi. Gardēži atzīst, ka baltie pipari labi piestāv svaigai melonei. Tomēr ar šo garšvielu jāuzmanās tāpēc, ka mērcējot piparogām veidojas mazliet specifiska garša un smarža, kas dažiem cilvēkiem atgādina sasvīdušas zeķes…

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.