Ātrie, viegli skābētie gurķīši 0
Nomazgātiem gurķiem nogriež abus galus, lai tie ātri būtu gatavi. Bļodā liek pusi zaļumu (ja nav pieejamas visu veidu lapiņas, var iztikt ar dillēm), gurķus, uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas un virsū atkal zaļumus.
Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisa, līdz tie izšķīduši. Gurķiem uzlej karstu virumu, lai pilnībā nosedz, un uzliek slogu (katla vāku vai šķīvi). Gurķus var ēst pēc 2–4 stundām (atkarībā no tā, cik stiprus vēlas). Ja tos vajag jau pēc stundas, gurķi gareniski jāsagriež četrās daļās. Ja ne, pēc 12 stundām marinējums jānovieto vēsumā.
Jāpiebilst, ka ātrais variants raiti arī jāapēd. Turklāt, jo karstāka marināde, jo gurķi ātrāk zaudē kraukšķīgumu.