Foto – Aija Geida

Ātrie, viegli skābētie gurķīši 0

Nomazgātiem gurķiem nogriež abus galus, lai tie ātri būtu gatavi. Bļodā liek pusi zaļumu (ja nav pieejamas visu veidu lapiņas, var iztikt ar dillēm), gurķus, uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas un virsū atkal zaļumus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisa, līdz tie izšķīduši. Gurķiem uzlej karstu virumu, lai pilnībā nosedz, un uzliek slogu (katla vāku vai šķīvi). Gurķus var ēst pēc 2–4 stundām (atkarībā no tā, cik stiprus vēlas). Ja tos vajag jau pēc stundas, gurķi gareniski jāsagriež četrās daļās. Ja ne, pēc 12 stundām marinējums jānovieto vēsumā.

Jāpiebilst, ka ātrais variants raiti arī jāapēd. Turklāt, jo karstāka marināde, jo gurķi ātrāk zaudē kraukšķīgumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.