Ātri, veselīgi un ļoti garšīgi: ķirbja – pesto sendvičmaizītes 2
“Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sviestmaizes jeb tā sauktie sendviči ne vienmēr ir trekni vai neveselīgi – tos var pagatavot arī no sezonāliem dārzeņiem, kas auguši tepat un ir vitamīniem bagāti. Tā, piemēram, Latvijā augušie ķirbji var kļūt par izcilas sviestmaizes sastāvdaļu.
Izcilas maizītes vakariņām, pārgājieniem, mazām viesībām!
Ķirbja – pesto maizītes
Sastāvdaļas:
• ķirbis
• rudzu maize
• mocarella
• pesto (vislabāk pagatavot pašam)
• ēdamkarote olīveļļas
• malti melnie pipari
Pagatavošana:
Ķirbi sagriež plānās daiviņās, pārslaka ar dažiem pilieniem olīveļļas un pārkaisa ar pipariem. Izkārto cepešpannā, kurā ieklāts cepampapīrs, un liek cepties cepeškrāsnī 180 °C uz 20 minūtēm. Kad ķirbis gatavs, liek cepeškrāsnī grauzdēties maizītes. Kad tās gatavas, pārgriež uz pusēm mocarellu un liek virsū šķēlītēm, uzliek 1–2 ķirbja daiviņas, visbeidzot pārlej ar pesto. Ēd, kamēr siltas un kraukšķīgas!