Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams, sātīgs, ļoti garšīgs: makaronu sacepums ar dārzeņiem 5

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Pasta ir vienkāršs, taču ogļhidrātiem bagāts produkts, kas nodrošina organismu ar enerģiju. No pastas var pagatavot dažādus ēdienus, arī gardus sacepumus!

Makaronu sacepums ar dārzeņiem

Sastāvdaļas:

• 300 g makaronu
• 500 g kabača
• 4 tomāti
• 1 puravs
• 1 sīpols
• 50 g siera
• 6 ēdamkarotes kečupa
• 2 ēdamkarotes Ķīnas saldskābās mērces
• rozmarīns
• sāls, pipari

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Makaronus izvāra, ūdeni nolej, pārlej ar aukstu ūdeni, notecina. Sīpolu un purava balto daļu sagriež, apcep eļļā, pievieno sagrieztus tomātus, kabaci un cep aptuveni 5 minūtes. Pārkaisa ar sāli, pipariem, rozmarīnu.

Ietaukotā veidnē liek makaronus kopā ar apceptajiem dārzeņiem. Pārlej ar kečupa un Ķīnas saldskābās mērces maisījumu. Pārkaisa rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 20 minūtes.

5 padomi, lai pasta izdotos nevainojama!

• Pasta (spageti, makaroni u.c.) jāvāra pietiekami lielā katlā, lai var brīvi vārīties un nesaķept.
• Vārot uz 100 g pastas jāņem 1 l ūdens.
• Sāls jāpievieno, līdzko ūdens sāk vārīties.
• Ieliekot pastu verdošā ūdenī, jāuzgriež strauja liesma, lai ūdens pēc iespējas ātrāk atkal sāk vārīties.
• Lai iegūtu labu al dente (pēc vārīšanās vidū vēl nedaudz cieta) pastu, to ieteicams vārīt vienu minūti mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.