Ātri pagatavojams, sātīgs, ļoti garšīgs: makaronu sacepums ar dārzeņiem 5
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Pasta ir vienkāršs, taču ogļhidrātiem bagāts produkts, kas nodrošina organismu ar enerģiju. No pastas var pagatavot dažādus ēdienus, arī gardus sacepumus!
Makaronu sacepums ar dārzeņiem
Sastāvdaļas:
• 300 g makaronu
• 500 g kabača
• 4 tomāti
• 1 puravs
• 1 sīpols
• 50 g siera
• 6 ēdamkarotes kečupa
• 2 ēdamkarotes Ķīnas saldskābās mērces
• rozmarīns
• sāls, pipari
Pagatavošana:
Makaronus izvāra, ūdeni nolej, pārlej ar aukstu ūdeni, notecina. Sīpolu un purava balto daļu sagriež, apcep eļļā, pievieno sagrieztus tomātus, kabaci un cep aptuveni 5 minūtes. Pārkaisa ar sāli, pipariem, rozmarīnu.
Ietaukotā veidnē liek makaronus kopā ar apceptajiem dārzeņiem. Pārlej ar kečupa un Ķīnas saldskābās mērces maisījumu. Pārkaisa rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 20 minūtes.
5 padomi, lai pasta izdotos nevainojama!
• Pasta (spageti, makaroni u.c.) jāvāra pietiekami lielā katlā, lai var brīvi vārīties un nesaķept.
• Vārot uz 100 g pastas jāņem 1 l ūdens.
• Sāls jāpievieno, līdzko ūdens sāk vārīties.
• Ieliekot pastu verdošā ūdenī, jāuzgriež strauja liesma, lai ūdens pēc iespējas ātrāk atkal sāk vārīties.
• Lai iegūtu labu al dente (pēc vārīšanās vidū vēl nedaudz cieta) pastu, to ieteicams vārīt vienu minūti mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma.