Foto – Aija Geida

Ātri pagatavojamas kviešu maizītes. Kas par aromātu! 0

Svaigi ceptas maizītes pie zupas vai salātiem – jauks aromāts un patīkama garšas buķete!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas (4–6 porcijas)

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

• 125 g rupja maluma pilngraudu kviešu miltu

• 125 g bīdelēto kviešu miltu

• 125 g kefīra

• 40 g mīksta sviesta

• ēdamkarote citrona sulas

• ½ tējkarotes sodas

• ½ tējkarotes cukura

• garšvielas – pa šķipsniņai malta kardamona, kanēļa, koriandra, kurkumas, muskatrieksta un fenheļa

• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kefīrā iejauc sāli, cukuru, garšvielas, sodu un citrona sulu. Miltos ieberž mīkstu sviestu un pielej kefīram. Labi izmīca mīklu – jo ilgāk to dara, jo mazāk maizīte saplaisā. Mīklas bļodu pārsedz ar pārtikas plēvi un noliek uz 15 minūtēm. Pēc tam izveido mazus, apaļus kukulīšus un liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20–25 minūtes (laiks atkarīgs no kukulīšu lieluma).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.