Ātri pagatavojama zemeņu–siera kūka bez cepšanas. Fotorecepte soli pa solim 5
Sastāvdaļas
1,5 glāzes nelielos gabaliņos salauztu cepumu
150 g sviesta
1/4 glāzes “Nutellas”
450 g saldkrējuma siera
2 glāzes cukura (1+1)
1/4 glāzes piena
1 glāze zemeņu
nedaudz vaniļas
1. Blenderī ieber glāzi cukura un salauztus cepumus. Vienmērīgi sasmalcina.
2. Pievieno “Nutellu”, mīkstu sviestu un atkal miksē.
3. Cepamajā formā izklāj iegūto masu. Liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
4. Tikmēr var gatavot virskārtu. Sablendē saldkrējuma sieru, pienu, vaniļu un atlikušo cukuru.
5. Pievieno gabaliņos sagrieztas zemenes. Rūpīgi samaisa ar koka (vēlams) karoti.
6. Izņem pamatni no ledusskapja, apziež ar saldkrējuma siera maisījumu. Izlīdzina virsmu.
7. Liek kūku ledusskapī vismaz uz 4 stundām. 20 minūtes pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja un sagriež.