Ātri, garšīgi, maciņam draudzīgi: mednieku desiņas ar pupiņām tomātu mērcē 3
Sātīgs un ļoti aromātisks ēdiens, kura sastāvā ir pupiņas un desiņas, ir viegli pagatavojams. Jau pēc nepilnas pusstundas izsalkušie mielosies ar šo gardumu!
Sastāvdaļas:
• Saulespuķu eļļa – 1 ēdamkarote
• Mednieku desiņas – 8 gab.
• Sīpols – 1 gab.
• Burkāni – 2 gab.
• Pupiņas tomātu mērcē – 2 burciņas
• Lauru lapa – 1 gab.
• Tomātu mērce – 2 ēdamkarotes
• Vusteršīras mērce – 1 ēdamkarote
• Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Pannā uzkarsē eļļu un liek uz straujas uguns apcepties desiņas. Ielieciet tās citā traukā, lai tās neatdziest.
2. Tikmēr notīriet sīpolu un burkānu. Sīpolu smalki sagriež, burkānu – sarīvē (varat sagriezt arī smalkās ripiņās, ja tā garšo labāk). Liek pannā cepties.
3. Pannā pievieno pupiņas, tomātu mērci, lauru lapu, Vusteršīras mērci un garšvielas – sāli, piparus. Visu kārtīgi samaisa.
4. Desiņas liek atpakaļ pannā kopā pie pārējām sastāvdaļām. Nogriež karstumu uz minimālu, uzliek pannai vāku un gatavo vidēji vēl 10 minūtes.
5. Kad gatavs, izņem lauru lapu no ēdiena.
Labu apetīti!