Foto – Matīss Markovskis

Ātri cepta bute ar kartupeļu un selerijas biezeni 0

PAGATAVOŠANA

Kartupeļus vāra kopā ar selerijas sakni. Ūdenī iemet arī diļļu kātus, tie biezenim dos garšu, bet nemainīs krāsu. Vāra, kamēr viss mīksts, jau gandrīz izjucis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Kad selerijas sakne un kartupeļi gatavi, nokāš ūdeni. Ja ir kartupeļu spiede – ierīce, kas līdzinās ķiploku spiedei, biezenim izmanto to, taču gana labi var iztikt arī bez tās.

Citā katliņā uzkarsē saldo krējumu un sviestu, pierīvē muskatriekstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saknes kopā ar sakarsēto saldo krējumu un sviestu, pievienojot sāli pēc garšas, kuļ blenderī vai virtuves kombainā, līdz biezenis ir viendabīgs un krēmīgs. Nedrīkst jaukt pārāk ilgi, jo var izveidoties klīsteris, netīkama konsistence. Tā paša iemesla dēļ arī saldajam krējumam jābūt karstam.

Butes fileju ar ādu uz leju liek uz cepampapīra un pārziež ar kausētu sviestu, uzbārsta sāli. Cep krāsnī aptuveni 5–10 minūtes (tas atkarīgs no cepeškrāsns jaudīguma). Pasniedz ar vijīgo biezeni.

Pavāres piebilde

Katrs var izvēlēties, cik daudz saldā krējuma un sviesta pievienot kartupeļu un selerijas saknes biezenim. Ja ēdienu vēlas īpaši krēmīgu, sakņu biezeni un saldā krējumu maisījumu liek gandrīz pusi uz pusi. Būs garšīgi, taču arī ļoti trekni!

36,6 °C konsultante RŪTA RIETUMA, kafejnīcas Austra īpašniece un šefpavāre+

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.