Ātrās vakariņas restorānu gaumē: kabaču teftelīši tomātu mērcē ar rīsiem 0
Kabači! No tiem var pagatavot visdažādākos un visgardākos ēdienus. Arī ātrās vakariņas, kas neprasa stundām ilgu darbu virtuvē, bet ir tik ļoti garšīgas, ka tava ģimene šo ēdienu pieprasīs gatavot vēl un vēl!
Šī ēdiena pagatavošanai tev virtuvē būs jāpavada mazāk par 30 minūtēm!
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- Maltā gaļa 500 grami
- 2 ķiploku daiviņas
- 1 ola
- 150 grami kabaču
- 100 grami novārītu rīsu
- Sāls un pipari pēc garšas
Mērcītei:
- 50 grami sviesta
- 30 grami milti
- 30 grami tomātu pasta
- 200 ml buljona vai ūdens
- 50 grami skābā krējuma
Pagatavošana:
Kabačus sarīvē uz rupjās rīves un liek bļodiņā kopā ar pārējām sastāvdaļām tefteļiem. Visu samaisa, kārtīgi sajauc un veido formiņās.
Liek uz pannas cepamo papīru un kārto tefteļus uz tās. Pannu liek cepeškrāsnī, kas jau iepriekš ir uzkarsēta līdz 200 grādiem un cep vidēji 15 minūtes. Pa to laiku gatavo mērcīti.
Mērces gatavošana:
Kaltiņā uz vidējas uguns uzkarsē sviestu. Pievieno miltus un uzvāra, apmēram 1 minūti. Pievieno tomātu pastu un vāra vēl vienu minūti. Pastāvīgi maisot, pievieno ūdeni vai buljonu (pēc izvēles). Sāli pievieno pēc garšas. Vēlāk pieliek krējumu un kārtīgi samaisa. Karstu mērcīti liek uz tefteļiem turpat cepeškrāsnī cepamtraukā.
Cep vēl dažas minūtes (ne ilgāk kā 5-6 min.) zemākā temperatūrā.
Labu apetīti!