Foto – Shutterstock

Alus un siera zupa ar lociņiem 0

Siera zupas ir sātīgas un garšīgas. To pagatavošanai vajadzēs vien pusstundu.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 250 g parmezāna vai cita cietā siera
• 250 ml piena
• 250 ml saldā krējuma
• 500 ml alus
• 50 g sviesta
• 4 ēdamkarotes kviešu miltu
• 2 vidēji sīpoli
• 2 ķiploka daiviņas
• Burkāns
• Seleriju kāts
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• Tējkarote sāls
• Lociņi

Pagatavošana.
Burkānu sarīvē, ķiploka daiviņas sakapā, sīpolus smalki sagriež, seleriju kātu sagriež ripiņās, parmezāna vai citu līdzīgu sieru sarīvē. Pannā izkausē sviestu un apcep sagrieztos dārzeņus, līdz tie mīksti. Pieber kviešu miltus un cep, līdz tie zeltaini brūni. Pielej saldo krējumu, pienu un maisa, līdz zupa kļūst viendabīga. Pievieno alu, sāli, maltus melnos piparus un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz zupa sabiezē. Noņem no plīts un iemaisa sarīvētu cieto sieru. Pasniedz ar lociņiem un apgrauzdētu maizīti.