Ātrās šampinjonu pankūciņas brokastīm 10
Vieglas, aromātiskas šampinjonu pankūciņas labi garšos visai ģimenei gan brokastīs, gan vakariņu reizē.
Sastāvdaļas
250-300 grami sēņu
1 sīpols
2-3 ēdamkarotes augu eļļas
milti
3 olas
1 l piena
cukurs
sāls
pipari
Pagatavošana.
1.Gatavo pankūku mīklu: sajauc olas, miltus, pievieno cukuru, šķipsniņu sāls. Maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pakāpeniski pielej pienu. Uzmanies, lai mīkla nebūtu pārāk bieza!
2.Cep pankūciņas – labi sakarsē pannu, ieziež to ar sviestu un uzlej pannas centrā nedaudz mīklas, pieliec pannu, lai mīkla nosegtu visu pannas virsmu. Cep no vienas puses 2 minūtes, no otras – 1 minūti.
3. Sagatavo pildījumu. Sīki sagriež sēnes un sīpolu. Tos apcep eļļā, pievieno sāli un piparus.
4. Kad pildījums atdzisis, to ietin pankūciņās – uz pankūkas malas liek aptuveni 1 ēdamkaroti sēņu un ietin.
5.Kad pankūkas gatavas, tās nedaudz sasilda uz pannas saldkrējuma sviestā. Gardas brokastis vai vakariņas gatavas!