Ātrākais veids, kā atkausēt saldētas zivis 0
Pirms iziet no mājas, vairākkārt sev atkārto – izņem lasi no saldētavas, izņem lasi no saldētavas, bet, jau esot ceļā uz darbu, att0pies, ka vakariņu plāns tā arī palika iesaldēts?
Lai kā arī tajā gribētos vainot pirmdienu, visticamāk, šāda aizmāršība nenotiek pirmo reizi, vai ne? Un patiesībā, kuram gan negadās. Tas nu ir skaidrs, bet kā paliek ar vakariņām?
Nesatraucies! Sasalušu zivi var atkausēt pārdesmit minūtēs. Tāpēc nekas briesmīgs nenotiks, ja to no saldētavas to izņemsi īsi pirms gatavošanas.
Saldētu zivju ātrā atkausēšana
1. Izņem zivis no iepakojuma un ievieto to atkārtoti noslēdzamā maisiņā ar “zip-lock” jeb aizvelkamo aizdari. Izspiež visu gaisu, aiztaisa maisiņu un ievieto bļodā, kurā pilnībā ieguļ visas zivis.
2. Ievieto bļodu izlietnē zem vēsa tekoša ūdens. Nevajag izmantot siltu vai karstu ūdeni. Ja zivis peld ūdens virspusē, uzliek tām kādu smagu priekšmetu (piemēram, pilnu burciņu vai konservu kārbu), lai tās būtu pilnībā iegremdētas ūdenī.
3. Nomaina ūdeni ik pēc 10 minūtēm, līdz zivis ir atkusušas, vai arī turpina ļoti lēnām tecināt ūdeni. Atkarībā no zivju lieluma, tām vajadzētu būt atkusušām no 20 minūtēm līdz 1 stundai.
4. Pa šo laiku var pagūt pagatavot vakariņu piedevas un salātus. Izņem zivis no ūdens un maisiņa, un nekavējoties pagatavo.