Kumelītes un margrietiņas.
Kumelītes un margrietiņas.
LETA

“Ātrais” vīns no margrietiņām un ilzītēm 0

Vīna pagatavošanai nepieciešams: 
3-4 l ziedu;
4 l ūdens;
1 kg gaišo rozīņu;
1-1,5 kg cukura;
2 citroni;
1 apelsīns;
Ceturtdaļtējkarote tanīna;
vīna raugs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Sēras par Timmu gan bija īsas: Sedokova nāk klajā ar paziņojumu, ko fani nudien negaidīja
“Tas bija biedējoši, bet bija jārīkojas!” Lelde Ceriņa atklāj, ka patiesībā bijusi pirmā traģiskajā avārijā uz Ventspils šosejas un palīdzējusi cietušajiem bērniem
Kokteilis
Svari – Audi, vērsis – Volvo. Kāda automašīna piemērota tavas zodiaka zīmes pārstāvjiem? 13
Lasīt citas ziņas

Vāc ziedus kopā ar visiem dzeltenajiem vidiem, kātiņus atdala. Ūdeni uzvāra kopā ar cukuru, pieliek tanīna pulveri, rauga barības vielas. Skābumam pievieno divus nomizotus un šķēlītēs sagrieztus citronus un vienu apelsīnu. Karstā cukurūdenī, bet vairs nevārot, ieber ziedus, atstāj ievilkties divas dienas. Nokāš un izspaida no ziediem visu sasūkušos šķidrumu.

Pieliek raugu, dažas dienas paraudzē ar gaisa piekļuvi. Veidosies duļķaini nosēdumi un putas. Kad putošana mazliet mazinās, nolej no biezumiem, iepilda balonā ar hidroslēdzi un raudzē vēsumā 1-2 mēnešus. Nolej no nogulsnēm. Vēl pēc mēneša vīns jau ir dzerams. Diemžēl tas nav ilgi glabājams – jau pēc pusgada aromāts sāk zust un garša pasliktinās.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpat gatavo ilzīšu (dzelteno pīpeņu), ehināciju vai mārpuķīšu vīnu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.