Ātrais ķirbju karijs 0
Nepieciešams:
200-250g ķirbja
2 ēdamkarotes gī sviesta
2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
50ml dārzeņu buljona
200ml koksriekstu piena
Sāls
Harissa (asā čili mērce)
Indiešu karija maisījums (masala)
Muskatrieksts
Pipari
Šķipsniņa ingvera pulvera
20-30g lobītu pistāciju
Pagatavošana:
Ķirbi notīra un sagriež palielos kubos. Dziļā pannā ielej eļļu un gī sviestu, uzkarsē. Ielik ķirbju gabalus un apcep ļoti īsu mirkli – apmēram 1 minūti. Pievieno garšvielas, pielej buljonu un ļauj sautēties, līdz ķirbis gandrīz gatavs. Pievieno kokosriekstu pienu, pagaršo, vai pietiek sāls un asuma. Pievieno trūkstošās garsvielas. Uzkarsē un pasniedz, rotājot ar riekstiem. Sātīgākai maltītei klāt pasniedz rīsus.