Foto – Shutterstock

Ātrā melleņu siera kūka. Bez cepšanas! 5

Sastāvdaļas pamatnei
• 125 g sviesta
• 125 g sviesta cepumu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 300 g lielogu melleņu
• 400 g krēmsiera bez piedevām
• 140 ml saldā krējuma
• 110 g pūdercukura
• 2 tējkarotes vaniļas cukura
• 1,5 tējkarotes citrona sulas

Rotāšanai
• piparmētras lapiņas
• 100 g lielogu melleņu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Cepumus salauž gabaliņos, saliek blendera traukā un sasmalcina līdz drupačām. Tām pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Tortes formā ieklāj cepampapīru, liek pamatnes masu un ar pirkstiem vai karoti stingri piespiež. Ieliek uz pusstundu ledusskapī sastingt.

Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru un noliek atsevišķi. Krēmsieru ieliek putojamajā traukā un ar mikseri nedaudz samaisa. Pievieno pūdercukuru, citrona sulu un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Rūpīgi iecilā putukrējumu. Tortes formu izņem no ledusskapja, klāj kārtām krēmsiera masu un pa virsu – uz pusēm pārgrieztas lielogu mellenes. Liek ledusskapī sastingt vismaz uz nakti. Dekorē ar piparmētras lapiņām un svaigām ogām.

!!! Ātri pagatavojama siera kūka, kas labi garšo kopā ar bezalkoholisko mohito kokteili vai ledustēju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.