Foto – Aija Geida

Ātrā ābolmaize no kārtainās mīklas un žāvētiem āboliem 0

Sastāvdaļas
• 500 g saldētas kārtainās mīklas
• 400 g žāvētu ābolu
• 200 g skābā krējuma
• 150 g cukura
• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• 1 tējkarote malta kanēļa

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ābolus novāra nelielā ūdens daudzumā, līdz tie mīksti (5–7 minūtes), atdzesē un nokāš. Pēc tam izmaļ caur gaļasmašīnu. Pievieno skābo krējumu, kukurūzas cieti, cukuru un samaisa.

Uz mazliet atlaidinātas kārtainās mīklas liek žāvēto ābolu masu, pārkaisa ar maltu kanēli un cukuru. Cep 200 grādos 30–35 minūtes. Pārkaisa ar maltu žāvētu ābolu pulveri un pasniedz ar mazliet atlaidinātām saldētām ogām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai plātsmaizi padarītu gardāku, pirms ābolu masas likšanas mīklu var noziest ar karameļu mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.