Ātrā ābolkūka bez mīklas mīcīšanas 0
Sastāvdaļas
• 5 lieli un sulīgi āboli
• 125 g kviešu miltu
• 125 g mannas
• 180 g cukura
• 75 g sviesta,
• ⅓ tējkarotes malta kanēļa
• ēdamkarote vaniļas cukura
• tējkarote sodas
Pagatavošana.
Bļodā sajauc cukuru, mannu, miltus, garšvielas un sodu. Ābolus nomazgā un sarīvē uz rupjas rīves. Tortes veidni izklāj ar cepampapīru. Sauso maisījumu sadala četrās daļās. Veido kārtas – sausais maisījums, pāris pikuču sviesta, āboli, atkal sausais maisījums, sviests un āboli. Virspusē liek sauso maisījumu un pusi no sviesta daudzuma, ko sarīvē uz rupjas rīves. Cep +180 °C aptuveni 50–55 minūtes, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa.
Šo pīrāgu var pagatavot visātrāk – nav ne mīkla jāmīca, ne āboli jāsagriež.