Foto. pexels.com/Helena Lopes

Emocionālais atbalsts 3

Uzņēmību pret dažādām infekcijām veicina arī bērna psihoemocionālais stāvoklis. Jo atvase bērnudārza vai skolas vidē jutīsies drošāk, jo lielāka iespēja, ka bērns mazāk slimos. Pediatre iesaka ģimenē izveidot īpašu pēcpusdienas vai vakara rituālu, kurā ar bērniem pārrunāt dienas notikumus. Tas palīdzēs uzturēt ciešu kontaktu ar bērnu, kā arī ļaus uzzināt, ja bērnu kaut kas satrauc.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Svarīgi bērnam iemācīt, kā rīkoties, ja viņam dara pāri, kā arī iemācīt savstarpējos konfliktus risināt miermīlīgā ceļā.
Ja pārmaiņas un jaunie apstākļi padara bērniņu nervozu, kreņķīgu un nemierīgu, aptiekās ir pieejami sīrupi ar nomierinošu un nervu sistēmas stabilizējošu sastāvu, piemēram, melisu, baldriāni, asinszāli u.c. Labi palīdz arī magniju saturoši preparāti, kas stiprina nervu sistēmu un atslābina pēc saspringuma.

“Iesaku lietot arī tējas ar speciāli bērniem piemeklētām kombinācijām nemiera mazināšanai, kuru sastāvā ir kumelīte, mātere, melisa, ķimenes. Tējas stiprumu var variēt atkarībā no tā, vai vēlas arī labāku miegu vai tikai dienas mieru. Visus šos līdzekļus var lietot kursa veidā vai, ja nepieciešams, ilgāk, tos pamainot un ilgstoši nelietojot vienu un to pašu,” rekomendē farmaceite.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.