Atjaunoto Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonu atklās novembrī 0
Pēc ieilgušiem remontdarbiem šā gada novembrī apmeklētājiem tiks atvērts Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljons, kur tiks izveidots “Centrālais Gastro Tirgus” ar vairāk nekā 30 ēdināšanas vietām, kā arī tiks tirgoti dažādi konditorejas un bakalejas izstrādājumi, informē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.
“Centrālais Gastro Tirgus” būs pirmais iekštelpu gastronomijas tirgus Latvijā. Būvniecības darbus objektā tiek plānots pabeigt 2018.gada novembrī. Piedāvāto ēdienu cenas būšot pieejamas katram Rīgas iedzīvotājam un pilsētas viesim, jo galvenais objekta mērķis ir pieejamība visiem.
“Paviljona apmeklējums būs interesants jebkuram tirgus apmeklētājam, jo tā būs lieliska vieta ar patīkamu atmosfēru, Latvijas un dažādu valstu virtuvēm,” norādīja Druvinieks.
Viņš arī informēja, ka Gastronomijas paviljona ēdināšanas zonas jeb “Centrālā Gastro Tirgus” izveide ir uzticēta restorānu grupai “Resto-Rātors”.
“Resto-Rātors” restorānu grupas vadītājs Viktors Ravdive skaidro, ka ideja par “Centrālo Gastro Tirgu” ir radusies, iedvesmojoties no pasaules slaveniem gastronomijas tirgiem, tādiem kā “Foodhallen” Amsterdamā, “San Miguel” Madridē, “Time out” Lisabonā un “Borough Market” Londonā.
Restorānu grupa “Resto-Rātors” dibināta 2012. gadā un šobrīd pārvalda 18 projektus. To vidū ir restorāni Rīgā un Jūrmalā, apartamentu viesnīca “Wooden Villa”, banketu serviss, ēdienu ražošanas cehs un biznesa aviācijas klientu ēdināšana. Restorānu grupā iekļauti tādi restorāni kā “International Rīga”, “International Jūrmala”, “Memories”, “Gastrobārs T73”, “Piazza Italiana”, “ApsaraGoose”, “Melnā Bite”, pusdienu restorāns “Onze”, konditoreja “BakeBerry”, klubs-restorāns “Sezona” un pludmales restorāns “LEGEND.Beach”.
Rīgas Centrāltirgus dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības uzņēmums darbojas kopš 1995.gada. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10, 32 miljoni eiro.