Ātes fileja ar līdakas kotletīti, zaļo zirnīšu biezeni un polentas sacepumu. EKSKLUZĪVI! 0
Āte
No asakām attīrītas ātes filejas, katru ap 100 g, 2–3 reizes iegremdē ūdens peldē līdz 75 °C uzkarsētā 400 g labas kvalitātes bišu vaskā, kā redzams attēlā. Atdzesē un tur vismaz 4–5 stundas, lai zivī ievelkas vaska garša. Noņem apvalku un cep āti cepeškrāsnī 170 °C apmēram 4 min.
Zaļumu sviests
Samaļ sviestu 100 g kopā ar svaigiem zaļumiem 20 g, baltmaizes rīvmaizi 30 g, bišu maizi 15 g, baltajiem pipariem un sāli. Masu izrullē starp diviem cepampapīra gabaliem un sasaldē. Sagriež glītos gabalos, nedaudz mazākos par ātes fileju. Pirms pasniegšanas uzliek uz filejas un ar degli izkausē.
Līdakas krokete
Samaļ ar blenderi līdakas fileju 200 g, saldo krējumu 0,03 l, baltmaizi bez garozas 15 g, olas dzeltenumu, sāli, piparus. No masas veido mazas kroketītes, panē rīvmaizē, kukurūzas miltos un cep eļļā 180 °C.
Zaļo zirnīšu biezenis
Uz pannas eļļā apcep sagrieztus šalotes sīpolus 60 g, zirnīšus 200 g, ķiplokus 10 g, svaiga timiāna lapiņas 1 g. Pievieno baltvīnu 0,03 l, saldo krējumu 0,15 l, uzvāra, samaļ blenderī un izberž caur sietu.
Polentas sacepums
Smalki sagrieztus šalotes sīpolus 100 g un ķiplokus 30 g apcep katlā eļļā, pielej vistas vai zivju buljonu 0,3 l, uzvāra, pieber polentu 120 g katlā, maisot ar koka karoti vai putojamo slotiņu. Vāra 8–10 min uz lēnas uguns, pieber rīvētu Parmezāna sieru 100 g, piparus un sāli. Izliek silikona formiņās un cep krāsnī 3–4 min.
Medus mērce
Sagrieztus šalotes sīpolus 60 g apcep eļļā katliņā, pielej zivju buljonu 0,05 l, medu 5 g, saldo krējumu 0,25 l, novāra līdz šķidra skāba krējuma konsistencei, pievieno piparus un sāli.
Ēdienu pasniedz ar ceptiem dārzeņiem un nedaudz ziedputekšņiem.