Jau atkal ir iespējams pieteikties atbalsta programmām, kas palīdz veidot inovatīvus lauksaimniecības un pārtikas jomas produktus.
Jau atkal ir iespējams pieteikties atbalsta programmām, kas palīdz veidot inovatīvus lauksaimniecības un pārtikas jomas produktus.
Publicitātes foto

Atbalstīs biznesa idejas pārtikas jomā, lai transformētu nozari 8

Olafs Zvejnieks, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Receptes
Karsējot kļūst par indi?! Šis un 9 citi mīti par medu
Lasīt citas ziņas

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs (ZIC) aicina pētniekus un jaunuzņēmumus, kuriem ir inovatīvi risinājumi pārtikas nozares transformācijai, izmantot Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovāciju kopienas “EIT Food” trīs lielāko atbalsta programmu “Seedbed”, “EIT Food Accelerator Network” un “Rising Food Stars” iespējas, lai attīstītu savu biznesa ideju, veiksmīgi ieietu tirgū vai paplašinātu komerciālās iespējas.

Pieteikšanās “EIT Food” atbalsta programmām atvērta līdz 26. martam. Visas trīs programmas ir pielāgotas atšķirīgām biznesa vajadzībām un tā attīstības stadijām. Programmā “Seedbed” topošajiem uzņēmējiem un pētniekiem tiks dota iespēja zinātniski un tehnoloģiski ietilpīgas idejas ar komerciālu potenciālu transformēt reālā uzņēmējdarbībā, izvērtējot to dzīvotspēju tirgū.

CITI ŠOBRĪD LASA

“EIT Food Accelerator Network” trīs mēnešu garumā nodrošinās atbalstu tiem jaunuzņēmumiem, kuri vēlas pārbaudīt savu izstrādāto tehnoloģiju, kā arī paātrināt savu progresu un veicināt savas tehnoloģijas ieviešanu tirgū, izmantojot programmas piedāvātos resursus. Savukārt “Rising Food Stars” mērķis ir palīdzēt inovatīviem tehnoloģiju uzņēmumiem pāriet uz produkta mērogošanas fāzi, identificējot konkrētā uzņēmuma vajadzības un sadarbības iespējas, nodrošinot personalizētu mentoringu, kā arī sniedzot pieeju plašam biznesu kontaktu tīklam.

Pērn šo programmu sniegtās iespējas veiksmīgi izmantoja vairāki Latvijas uzņēmumi. Tā, piemēram, pārtikas tehnoloģiju uzņēmums “Fermentful”, kas izstrādā fermentētu zaļo griķu dzērienu, absolvēja programmu “EIT Food Accelerator Network”. Tas ļāva uzlabot produkta zinātnisko izstrādi un ieiet jaunos eksporta tirgos. Šobrīd “Fermentful” jau uzņemts Polijas lielākās mazumtirdzniecības ķēdes “Żabka Group” akceleratorā “Foodtech Lab”.

Vērtīgu pieredzi “EIT Food Accelerator Network” programmā guva arī uzņēmums “Biorefic”, kas izstrādājis bezatkritumu biorafinēšanas platformu, lai iegūtu tādus augstas pievienotās vērtības produktus kā prebiotisku pārtiku un dzīvnieku barības piedevas no lauksaimniecības atlikumiem. Savukārt “Elogium”, kas mājputnu audzētājiem piedāvā probiotisku barības piedevu, lai samazinātu to ietekmi uz vidi, palielinātu ražošanas efektivitāti un uzlabotu mājputnu veselību, absolvējis inkubācijas pro­grammu “Seedbed”.

“EIT Food” ir lielākā pārtikas un lauksaimniecības nozares kopiena Eiropā, tā aptver visu pārtikas ražošanas sistēmu no lauksaimniecības un ražošanas līdz piegādei un gala patērētājam. RTU Zinātnes un inovāciju centra paspārnē darbojas inovāciju un koprades kontaktpunkts “EIT Food Hub Latvia”, kura mērķis ir veicināt tādu inovāciju un ilgtspējīgu ekonomikas iniciatīvu veidošanos, kas vairo kvalitatīvas pārtikas pieejamību, dod pienesumu vides saglabāšanā un veselības uzlabošanā, rada jaunas darba vietas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.