Asumiņš šašlikam. Testējam saldās čili mērces: kura labāka un veselīgāka 0
Asās mērces ir labs akcents jebkurai piknika maltītei. Saldās čili mērces un adžika labi piestāv visu veidu gaļai, kā arī grilētiem dārzeņiem.
Analizējot saldo čili mērču sastāvu, var secināt, ka pamatā ir ūdens un cukurs, bet čili un ķiploka pievienošana sniedz spēcīgu garšu. Savukārt mērces biezā struktūra tiek nodrošināta ar cieti un biezinātājiem. Patērētājs var izvēlēties starp mērcēm ar daudzām dažādām pārtikas piedevām, piemēram, vairākiem konservantiem un dažādiem skābuma regulētājiem, un mērcēm ar papildu piedevām vien etiķa un cietes veidā. Bet garša tām būtiski neatšķiras. Daudzi ražotāji ir nodrošinājušies pret produkta bojāšanos, pievienojot vienu vai vairākus konservantus, lai gan cukuram, čili un ķiplokam jau ir konservējošas īpašības. Atvērtu mērces burciņu ieteicams uzglabāt ledusskapī. Ja mērce bez konservantiem ilgi stāv siltumā, tā var sabojāties.